Vem är jag, Birgitta?


Min historia inom SBK är lång och började 1971 i Västerås BK:s hundungdom.

År 1981 blev jag medlem i Väsby BK där jag suttit i styrelsen, utbildningssektorn och startade upp dess RUSsektor. Startade senare även upp RUSsektorn i distriktet tillsammans med Marianne Hagman. Jag satt även under flera år med i SBK:s kommittén för hundars mentalitet.

Jag startade eget 1981 med firman Hundboden och klippte och trimmade hundar i 20 år Efter det har jag jobbat heltid med min nuvarande verksamhet.

1986 fick jag min auktorisation som instruktör, fortsatte min utbildning på hundskolan och gick valptvecklingskurs för Barbro Börjesson och Erik Wilsson. Jag fortsatte utbildningen med att bli bevakningsinstruktör. Lärarna var samma som ovan plus Bengt Strandfur. Gick sedan utbildningsstegen  i mentalkunskap och var färdig mentalbeskrivare 1991, fortsatte utbildningen några år senare och var färdig mentaltestdomare 1996"
Jag genomförde två lärarutbildningar 1997och 1998, den ena som lärare i hundtjänst och den andra som mentallärare.


Idag arbetar jag huvudsakligen med hundar som har attitydsproblem eller egenskaper som ägaren inte kommer tillrätta med. Det är ofta olika typer av  rädslor eller aggressivitet. Valp och unghundskurser håller jag kontinuerligt Har även kurser för instuktörer som jobbar inom SBK. Utför även mindre trimjobb, besök gärna "hundvård" sidan.

Jag har som specialitet att träna hundar med attitydsproblem.

>> Det egna hundintresset
Min första hund var en rottweiler som jag fick som betalning efter en tids jobb som kennelflicka på en rottweilerkennel. Efter det har det blivit 4 rottweiler till, 1 storpudel samt en Cavalier king charles spaniel. Min stora stolthet inom hunderiet är Korad SUCH Deminas Aslan. Tillsammans tävlade vi oss upp i elitklass sök.

Jag har arbetat i SBK:s regi med mentalbeskrivningar och mentaltester i c;a 15 år och även hållit utbildningar i mentalkunskap på olika platser i Sverige och på Åland